Projektu meklējot

Sākotnējā iecere un vajadzība ir vienstāva māja ap 100-120m2, četrām guļamistabām. Visinteresantāk likās risinājums – koka karkasa māja uz skrūvpāļu pamatiem. Skrūvpāļi tādēļ, ka līdz stabilai gruntij ir aptuveni 2 metri kūdras slānis un salīdzinoši augsti gruntsūdeņi. Koka karkass tādēļ, ka tās ir ātri būvējamas ēkas ar diezgan efektīvu siltinājumu un salīdzinoši zemu izmaksu. Kā sākotnējais risinājums tika skatīts Somu mājas un ZTC piedāvājums, tomēr cena likās nedaudz par augstu un sākās alternatīvu meklējumi. Pēc kāda meklējumu laika tika izlemts par labu sadarbībai ar Valdi Liepu. Internetā atsauksmes diezgan pretrunīgas, bet kaut kas iekšā saka, ka būs labi J Pēc sarunas ar arhitektu izkristalizējas topošās mājas skices un materiāls. Būvēts tiks no gāzbetona – cena materiālam pietiekami zema un liels pluss ir vienkāršība būvniecības procesā. Ja koka karkasu es pats neuzbūvētu, tad gāzbetona blokus salikt ir vienkāršāk. Sienu biezums – 400mm un, pēc arhitekta teiktā, nav nepieciešams siltinājums. Es gan domāju par iespējamu 100mm vates kārtu ārpusē. Papētot bloku ražotājus tiek atrasts interesants variants – Texoblock. Vienīgie, kas piedāvā 250mm augstus blokus, bloki ar spundēm un rokturiem. Arī cena zemāka par zināmākajiem konkurentiem. Tā kā, ja nebūs pavasarī kādas mega akcijas konkurentiem, tad bloku piegādātājs jau ir zināms. Tāpat piemeklēts ir arī jumta materiāls – liksim metāla valcprofilu. Ilgmūžība + cena, kā mīnuss ir lielāks troksnis, bet tas slāpējas ar labu griestu pakojumu.

8 domas par “Projektu meklējot

  1. 1. Ar SomuMaju viss ir skaidrs, pirmkart ir neadekvata cena par tik vien karkasu paneliem. Bet kapec ZTC nepatika, it ka cenas nav ipaši lielas?

    2. Cik sapratu Valdis Liepa jums taisija projektu? Un viņš izreķinaja ka pietiks ar tik vien 400 mm. gazbetonu blokiem bez siltinašanas?

    3. Jus gribat maju no texoblokiem likt uz skruvpaliem vai tomer taisis riktigas pamutus (lenķveida vai plate)?

    Patīk

    • 1. ZTC cena bija 135.6 tūkstoši par “Sandra I”
      2. Jā, Valdis. Jā, pēc aprēķina pietiekot, esot vairākas mājas dabā skatāmas, kur tā arī dzīvo. Protams, ka siltinājumu var uzlikt, būs labāk. Bet to redzēs vēlākā laikā.
      3. uz pāļiem pamati, uz pamatiem texoblock.

      Publicējis 1 person

  2. Kaspars saka:

    Es tā īsti nesaprotu kāpēc vajadzēja skiču projektu?
    Kapec pats taisīji?
    Būvvaldē man teica, ka pietiek ar gatavo projektu. Liepa tomēr uzstāj uz skiču projektu. Rodas sajūta, ka grib vienkārši nopelnīt papildus 300e

    Patīk

    • Skiču projekts ir vairāk vajadzīgs pašam, jo daudzas lietas līdz pilnam būvprojektam tiek pārdomātas un izmainītas. Turklāt manā variantā nebija gatava projekta, kurš tikai jāpielāgo, man bija kopums ar idejām par plānojumu un vizuālo izskatu, bet aprises tas viss ieguva kopīgi ar arhitektu skatot un liekot kopā. Pieļauju, ka, ja izvēlies jau gatavu projektu ar gatavu plānojumu – bez skicēm var iztikt, jo viss jau ir sazīmēts pilnajā projektā.

      Patīk

Komentēt