Attēls

Brāķdari

Ilgi nav sanācis neko ierakstīt, jo viss brīvais laiks aiziet skrūvējot un līmējot 🙂

Šīsdienas tēma – meistari, kas strādā ne tā, kā vajadzētu. Uzreiz saku – mana kļūda, nepārbaudīju firmas faktisko statusu, izrādās, ka izlicies par citas firmas pārstāvi, lai gan faktiski darbojās kā individuālais, sauc personāžu Madars Zubergs. Tātad piedāvājās kā SIA “Būve MZ”, pirms tāmes sastādīšanas apmeklēja objektu klātienē, izrunājāmies, viss likās ok. Jāsaka, ka pirmā etapa darbi arī tika veikti salīdzinoši ātri un apmierinoši, nebija arī no pašiem lētākajiem meistariem. Nu, tas, ka jāstāv brigādei blakus un jāskatās uz pirkstiem tas gan fakts. Pirmās nedienas ar precizitāti pāris vietās, bet, pēc manas iejaukšanās tika izlabots, vietas kritiskas, nobīde jauc visu telpas ģeometriju, tomēr salaboja, saarmēja un saimnieks palika apmierināts:

Sienas tika veiksmīgi un ātri samūrētas, vienojāmies par tālāko darbu – jumtu. Nu vienojāmies nosacīti, jo tāme tā arī ilgi un dikti netika sūtīta. Tad nu arī sākās visi piedzīvojumi. Pirmkārt jau laika vilkšana, avansu vilkšana un mēģinājumi iekļaut materiālu sarakstā divkārt un trīskārt lielāku apjomu. Pats reklamēja sevi kā būvgaldnieku, bet pamanijās izveidot pasijas mezglu kur savienojuma vietai virsū guļ spāre, bet apakšā nav nekāda balsta. Lielākās ziepes vīri sataisīja ar jumtu – latojumu salika ar nepareizu soli un rezultātā stiprinājuma skrūves nav pareizās vietās:

Protams, ka tam visam komplektā nāca laika vilkšana un darbi tā arī netika pabeigti – rezultātā šķīrāmies ne pārāk draudzīgi, darbi līdz galam netika pabeigti un arī naudas netika līdz galam samaksātas. Vienā brīdī pat mēģināja draudēt ar materiālu demontāžu, bet darīja to ļoti primitīvi – ar sms palīdzību 😀

Padomi citiem no manas nepatīkamās pieredzes:

  1. Pārbaudiet pēc Lursofta uzņēmuma datus – tas jau sākuma ļaus atklāt atsevišķus nemeistarus.
  2. Prasiet uzrādīt iepriekšējos objektus ar iespēju parunāt ar pasūtītājiem. Manā gadījumā šis bija nedaudz sarežģīti, jo tika teikts “mēs tikai tagad sākam strādāt šajā apkārtnē”.
  3. Nepaļaujaties uz līgumiem un norunām, bet kontrolējiet visu procesu maksimāli pats.
  4.  Ja vari izdarīt pats – neņem meistaru 🙂

p.s.

Internetā jau klejo nelabas atsauksmes par šo personāžu, tā kā es vismaz esmu ticis cauri puslīdz viegli 😉

 

 

Viena doma par “Brāķdari

Komentēt