Sienas

Turpinām procesa aprakstu 🙂 (norādītas būvniecības dienas)

16.diena. Horizontālā hidroizolācija

16-diena

17.diena. Atvesti pirmie bloki. Mašīnas ritenis iegrima, krava sasvērās un nācās vairākas paletes pārkrāmēt ar rokām. Turklāt atveda nedaudz ne to, kas bija prasīts. Tas viss jaukā lietus mercē 😉

17-diena

18.diena. Pirmā rinda.

18-diena

19.diena. Pamazām ejam uz augšu.

19-diena

20.diena. Sākam likt starpsienas, atvesti vēl bloki. Turpinās piegādes nedienas. Tā kā U-bloki kaut kur kavējās un piegādātājam tika apsolīts dīkstāves rēķins, izeja no situācijas – atveda darbagaldu un parastos blokus, no kuriem ātri vien sanāca u-bloki.

Bloki ieradušies arī pie kaimiņa, būs jautrāka būvēšanās 🙂

Otram kaimiņam nedienas ar jumtu – kā izrādās tad pamats zem šindeļiem ir kas līdzīgs preskartonam, klāt vēl dažas citas tehnoloģiskas “optimizācijas”. Uzskatāms piemērs, kas notiek, ja māju pērk.

21.diena. Turpinam celt uz augšu, pie viena izlīdzināta zeme pie viena sāna. Šeit taps pagalma stāvlaukumiņš.

22.diena. Pārsteigums kaimiņa nometnē. Vertikālās šuves blokiem strādnieki pūš ciet ar putām, tāpat tiek apstrādātas visas spraugas.

Pašu mūris ceļas klāt, sāk jau iet lēnāk, jo lielāka cilāšana. Tā kā atvesta bija ziemas pelēkā līme, tad mūris neizskatās tik “glauns” kā citiem, bet tas štrunts, tāpat jau fasāde būs virsū.

23.diena. Veidojās pirmie logi.

24.diena. Aprises turpina veidoties.

25.diena. Atvesti kokmateriāli, tiek lietas logu pārsedzes.

26.diena. Pārseguma koks sāk celties augšā.

27.diena. Montējam pārseguma sijas.

28.diena.

29.diena. Uzlikta pasija.

30.diena. Atvesti skursteņi, betonējas josta.

31.diena. Sakopjam iekšpusi, telpas jau sāk pēc kaut kā izskatīties:) Uzmūrēta skursteņa pēda.

Sienu konstrukcijas pabeigtas, turpinājumā mūrlatas, koka konstrukcijas un jumts.

 

 

16 domas par “Sienas

    • Visam ir jānotiek, apstākļi spiež aprīlī ievākties, tā kā darba pilnas rokas visu ziemu 🙂
      Logu un durvju pārsedzes ir no tiem pašiem U-blokiem. iekšā armatūras kasete un betons.

      Patīk

      • Šaubīgais aspekts dažos attēlos redzamās pārsedzes un otrā stāva/jumta sijas. Izskatās, ka virs logiem ir viena kārta ar tiem u-veida pildītajiem blokiem un nākamajā rindā ir uzreiz sijas. Liekas, ka ja būtu vēl viena bloku kārta, tad nešanas smagums izdalītos un u-bloka pārsedze savā centrā neuzņemtos pilnīgi visu sijas smagumu (kā tas redzams 1. attēla labajā pusē esošajā logā, 3. attēlā redzamajā centra logā, 4. attēlā redzamajā logā pa labi, 6. attēlā sija ir tieši uz šuves logam pa kreisi). Konstruktoram būtu jāpapūlas, lai mani pārliecinātu uz ko tādu.
        Personīgais viedoklis: ņemtu monolītu pārsedzi, nevis u-blokus, kas pildīti ar armatūru un betonu.

        Vēl – vai nebūs griesti pa zemu? kā noprotu bloka augstums ir 25cm, tas tiek mūrēts uz hidroizolētās pamatnes, kas ir tikai betons un armatūra. sija sākas pēc 11 blokiem jeb 2,75m augstumā. Pieņemu, ka vēl siltināsi grīdu ar vismaz 10cm putoplastu un liksi vēl vienu betona kārtu 7-10cm augstumā. Tāpat arī, ja liksi iekaramos griestus, vajadzēs vēl 10-15cm. minimāli 2,75 – 0,17 – 0,10 = 248, bet ja tomēr gribēsi 20cm siltinājumu no apakšas un griestiem tomēr vajadzēs 20cm, tad sanāk 228. Protams, vēl nepierēķināju parketu vai flīzes 1,5cm augstumā, kā arī lustrai, lampām arī vajadzēs kādu telpu, ja visas nav iebūvētās.

        Patīk

      • Ēka ir vienstāvīga, pārseguma sijām nekāda lielā slodze nav jātur. Jumta balsta konstrukcijas tiek balstītas uz nesošajām sienām. Protams, pie divstāvu konstrukcijas būtu jābūt vēl vienai rindai.
        Bloki ir 25cm un tīrais griestu augstums būs 2,5m, pilnīgi pietiekami mums. Jāņem vērā, ka nekādi nokareni gaismekļi nav plānoti. Grīda būs OSB uz koka sijām un vates pildījums, paņems tas apmēram 15 cm ar visu tīrās grīdas slāni. Un kādēļ griestiem siltinājumu no apakšas, ja augšpusē liec kaut metru?

        Publicējis 1 person

  1. Pamudināšu uz antireklāmu – kurā veikalā ņēmi blokus? Jebšu, kuri nemāk atvest īstos blokus norunātajā laikā? 🙂
    Un vēl-dažas paletes iesaiņotas, kā klasiskais Rocklite, bet dažas caurspīdīgā iepakojumā. Tie ir kādi atšķirīgi bloki?
    Kopumā, manuprāt, ļoti āti darbi rit uz priekšu! Lai izdodās!

    Patīk

      • Pret placi pretenziju nav, placis nokārtoja visu pēc tam, kad vadība tika informēta, tādēļ pašu placi neminēšu. Šajā placī nemaz šis noname nav pieejams, tā bija darbinieka mahinācija, par kuru tika iesniegta sūdzība. Kreatīvais darbinieks – Dairis Digulis

        Patīk

  2. Prieks ka viss turpinās un notiek!

    izskatās ka pirmā krava kautkāds noname gāzbetons, jo pat rocklite visu iepako savā plēvē.

    Vēl vainu dienas ir fikcijas vai arī celtnieki nepamatoti steidzas – 24.dienā tiek lieta loga pārsedze, 28.dienā tiek likts pārsegums bet zem logu pārsedzes stute jau noņemta. tai tur bija jāstāv vismaz 2 nedēļas. īpaši platās 2metrīgās pārsedzes.

    cik saprotu plātnei vienlaidus hidroizolācija dēļ augstā gruntsūdens?

    Jā un kas tur ar tiem pamatiem notiek? Kautkas norakts vai kādi citi iemesli kāpēc grunts līmenis kādi 20-30cm zem plātnes – pēc bildēm tur jau tagad smilts drīp laukā…

    Patīk

    • Dienas ir celtniecības dienas nevis kalendārās. Skaitam tikai tās, kurās kaut kas notiek, tehnoloģiskās pauzes un brīvdienas ir neizbēgama lieta 😉
      Par hidroizolāciju minējums pareizs.
      Atrakta mala dēļ papildus siltinājuma, grunts tiks celta uz augšu.

      Patīk

    • Nemācēšu teikt, to sarunāja bloku piegādātājs, lai nenorautu termiņus. Precīzi nepateikšu, bet maksā tas prieks ap 1-1,5 EUR par bloku. Pieļauju, ka tas galds ir pašu veidots, ar vienu stūmienu izgriež visu vidu, attālumi regulējas un atlikumā sanāk ubloks un divi gāzbetona ķieģelīši, kurus var izmantot starpsienām vai kur citur, ja tie ir pietiekamā daudzumā. Ja nemaldos, tad būvdarbu vadītājs paņēma tā darboņa kontaktus, vakarā paprasīšu.

      Patīk

Komentēt