Viss notiek :) Jumts, kanalizācija, logi.

Papildināts ar informāciju par kanalizāciju / logiem / jumta segumu.

Ieraudzīju kā Ernests kādā komentārā uzsvēra blogu zemo aktivitāti – nokaunējos un steidzos rakstīt atskaiti. Lielā mērā jau šis laiks ir pagājis cīnoties ar celtniekiem laika vilcējiem un celtniekiem brāķdariem.

Turpinām mūrēt skursteni, sākam veidot mūrlatas

32-diena-004

Mūrlatas un spāru balsts

Skurstenis paaudzies

34-diena-004

Sākam mērīt spāres un pamatu taisītāju kļūdas labošana. Kanalizācijas izvads zem mājas iedzīts 1,5m dziļumā…

Jumts sāk iegūt aprises

38-diena-004

Instalējam kanalizāciju no SIA August Latvia

http://www.august.lv/notekudenu-biologiskas-attirisanas-iekartas-privatmajam-atc-serija-880-lvl-tsk-pvn/

visi darbi veikti laikā un kvalitatīvi 🙂

Celtnieki vilka laiku un beidzot sagaidīja sniegu.

41-diena-001

Mazais kontrolieris pārbauda no Toode atvesto metāldakstiņa jumtu. Metāldakstiņš “parastais” 🙂 (Dakstiņprofīls SSAB poliesters 350/1100 RR32) Izgatavoja segumu un sakomplektēja visu pat ātrāk nekā sākumā solīja.

Esam tikuši līdz vainagam.

43-diena-001

Atvesti logi no Montāžnieks DE. Piegādes laiks – tieši tāds kā solīts. Meistars pie uzmērīšanas uzdeva pareizos jautājumus, lai rezultāts sanāktu vislabākais.

profils Brugmann, 3 stiklu paketes

http://www.montaznieksde.lv/brugmann/

Uzlikta jumta plēve un latojums. Kā vēlāk izrādīsies – ar nepareizu soli, kā dēļ jumta seguma stiprinājumi vietās ne pēc instrukcijas.

45-diena-006

Pašrocīgi ielikti pirmie logi. Pēc nelielas speciālista instruktāžas, logi visai mājai tika salikti nedēļas laikā pa vakariem. Logi likti pie ārējās malas, mājai tiks likts papildus 10cm fasādes vates siltinājums.

47-diena-001

Visi logi salikti, durvis ieliktas, jumta segums daļēji uzlikts un frontoni pagaidu variantā aizšūti.

Melno griestu veidošana un pakošana.

Turpinājums sekos…

15 domas par “Viss notiek :) Jumts, kanalizācija, logi.

  1. jjj saka:

    Laikam pamanīju šaubīgu mezglu jumta konstrukcijā: jumta spāru balsta brusa savienojums ir tieši zem spāres(attēlā trešā no skatītāja) un uz zem savienojuma nav balsts. Gan jau ka stāvēs 100 gadu bet acīs iekrita 😉

    Patīk

    • Par pamatiem ir iepriekš stāsts. Nekas nenotika, pamati ir stabili un ar labu rezervi (20cm plāksne uz skrūvpāļiem) . Iepriekšējā firma, kas taisīja pamatus nekorekti uzklāja hidroizolāciju – sakausēja tikai šuves nevis visu plakni. Bet tas jau ir pārtaisīts. Vispār jau man “veicās ar tiem darītājiem” 😀

      Patīk

  2. 41.diena Man kautkā tie iezāģējumi jumta krēslā puse dziļumā liekas pa daudz. Tur kur tiev krēslam stabi ir iezāģēti pusē dziļuma reāli pietiktu ar 2-3cm.

    43.diena Interesants risinājums ar gāzbetona sienu bēniņos – tas ir tāpēc ka palika pāri gāzbetons vai kāda cita ideja apakšā?

    50.diena – kur ir lāseņi? Kā tos ir paredzēts tagad uzmontēt, jo sanāk tagad skrūvēt nost loksni un cilāt to uz augšu. Vēl jautājums vai pietiks vietas kastes apšuvumam+lāsenim , lai jumta segums visu nosedz kā pēc instrukcijas.

    OSB uz griestiem ir uzlikts jo?

    plēve virs OSB. Vari lūdzu paskaidrot tās jēgu. Un ja tvaiku caurlaidības ierobežošanai, tad kāpēc gar sienu plēve nav pielīmēta, bet tālajā stūrī kā izskatās tā pat ir pa īsu un nepieguļ klāt pie sienas.

    Tāpat kāpēc tik ļoti steidzies ar OSB likšanu uz griestiem, ja tev iekštelpās ir peļķes, bet logi ir jau ielikti – tagad viss mitrums tev sūksies vainu gazbetona mūrī vai OSB loksnēs. nebūtu griestu, caur bēniņiem izvējotos.

    Kāpēc izdomāji vati likt jau tagad un kāpēc izvēle par labu ruļļu vatei?

    Patīk

    • 41.diena – nemācēšu teikt, “speciālisti taisija”
      43.diena – Viss kopā 🙂 gan gāzbetons lieks, gan pilna nesošā siena apakšā gan, manā skatījumā, stabilāk un vienkāršāk veidojams spāru balsts 🙂
      50.diena – ar jumtu nāksies meklēt variantus kā izdarīt līdz galam to diletantu darbu, tā lai viss būtu labi. Šeit būs mācība man un citiem – jāprasa padarīta darba paraugi un saimnieka telefons. Citādi var izrādīties, ka pasūtītājs zina vairāk par tehnoloģijām kā izpildītājs.
      Griestu risinājums – Plēve ir pielīmēta un viss sniedzas kur vajag, osb loksne bildē arī ir tikai pacelta piemērīšanai un ieskatam 🙂 Par pašu konstrukciju un steidzamību – skatoties no lejas pilnais griestu risinājums – regips uz profila, gaisa sprauga, osb, plēve (tvaika), vate. OSB galvenā funkcija ir tāda, ka vate nebalstās tikai uz plēves, mazākas iespējas pašu plēvi satraumēt.
      Steigai iemesls ir elementārs – man dažādu iemeslu pēc pa šo ziemu ir jāpadara iekša apdzīvojama. Lai to izdarītu ir jāapsilda telpas, bet, ja nebūs siltinājums griestos, tad tas būs pārāk dārgi un ar risku tikt atzītam par globālas sasilšanas vaininieku 😀 Peļķes ir izvāktas, telpas ir sildītas un vēdinātas. Pat, ja tagad mitrums sastāsies sienās – fasādes tiks apstrādātas tikai vasarā un ziema/pavasaris tiks intensīvi sildīts, lai izspiestu mitrumu uz āru.
      p.s.
      Vate ir izvēlēta dēļ iestrādes vienkāršuma.

      Patīk

      • Vispār tev tas jumta krēsls ir krimināls – horizontālās brusas līdz pusei iezāģētas tādējādi zaudējot lielu daļu konstrukcijas nestspējas savukārt atsaites pienaglotas bez jebkādiem iezāģējumiem – ja jau iezāģē tad visur , bet tikai 1-2cm – vairāk nav nepieciešams !

        Par OSB un ziemā – ja apmetīsi sienas, tad skaties kā savākt mitrumu, lai nav kā Kasparam, kas no griestiem ar visiem mitruma savācējiem pa spainim kondensāta slaucīja nost.

        Par jumtiniekiem gan uzraksti atsevišķu rakstu ar visiem kontaktiem, lai citi neuzraujas.

        Patīk

Komentēt